2008-07-01: Ulf Myrestam förordas som ny kanalchef för SR Kronoberg

Ulf Myrestam förordas som ny kanalchef för Sveriges Radio Kronoberg. Mbl-förhandlingar har inletts och personalen informerades vid ett möte under tisdagseftermiddagen. De senaste tre åren har Ulf Myrestam varit chef för teknik- och metodutveckling i SVT Syd.

Ulf Myrestam är snart 44 år och bor med fru och tre barn i Växjö. Han har en examen i journalistik från Göteborgs universitet och har stor erfarenhet av arbete inom public service.

- Radion har med sin snabbhet, direkthet - och redan stora förankring i landet - alla förutsättningar att vara en viktig del av människors liv. Utmaningen blir att ta tillvara alla de möjligheter till produktion, publicering och publikkontakt som webben och andra plattformar erbjuder. Det skulle vara en fantastiskt spännande uppgift att få leda den utvecklingen på Sveriges Radio Kronoberg.

Ulf har sedan mitten av 1980-talet arbetat på Sveriges Television i flera olika befattningar från nyhetsreporter och dokumentärproducent till programchef. Under nästan tio år från mitten av 1990-talet och framåt arbetade han med programutveckling och produktion av SVT:s barn- och ungdomsprogram i Växjö och var bland annat var projektledare för SVT:s första internetcommunity Spinn. Som programchef initierade han också bland annat samarbetet med Sveriges Radio kring Trackslistan och P3 Demo. I arbetet ingick ansvar för personal, ekonomi och utgivarskap.

- Som kanalchef på SR Kronoberg skulle det innebära att cirkeln sluts för min del. Jag startade nämligen min journalistiska karriär på Radio Kronoberg som sportlovsreporter några snöiga vintrar i slutet av 1970-talet. Sommaren 1981 var jag cyklande reporter på nyhetsredaktionen och det var där jag definitivt bestämde mig för att satsa på en mediekarriär.

Pressbild Ulf Myrestam

http://sverigesradio.se/press/bildmapp/397033_128_170.jpg

För mer information, kontakta:
Björn Löfdahl, programdirektör Innehållsproduktion
08-784 50 19
0705-833694

Ulf Myrestam
0708-77 88 52