Just nu

  • Ishockey, Färjestad-Leksand, kl. 18.55!
Van der Kwast:

Quick är ute efter att få pengar

Åklagaren Christer van der Kwast har svårt att se att den morddömde Thomas Quick ska kunna få resning. Då måste nya sakuppgifter fram, anser han. Van der Kwast misstänker att Quick genom sitt utspel är ute efter att tjäna pengar.

– Det som nu hänt har blivit ett såpaspektakel. Jag räknar med att domstolarna kommer att hålla huvudet kallt och att det inte blir någon resning, säger Christer van der Kwast till Svenska Dagbladet efter de uppmärksammade tv-programmen, där Quick tog tillbaka sina erkännanden.

Quick är dömd för åtta mord och han har erkänt att han mördat långt över 20 människor i Sverige, Norge och Finland.

van der Kwast menar att några nya sakuppgifter inte kom fram i tv-programmen, bortsett från att Quick tog tillbaka de tidigare erkännandena.

Att Quick kan ha fått narkotikaklassade bensodiazepiner under utredningen tror åklagaren inte haft någon betydelse för utgången.

– Det tror jag inte. Visst har en del varit på tok, men sedan lämnar han en del detaljer som inte går att bortförklara, säger van der Kwast.

På frågan om varför Quick har ändrat sig, svarar åklagaren:

– Det är en näraliggande tanke att han vill ut. Jag skulle inte heller bli förvånad om det har med pengar att göra. Skulle han bli frikänd kan han få skadestånd. Jag har varit med om tidigare att han försökt att tjäna pengar på sina berättelser.

TT