Länet

Polisen och resten laddar för fest

Juldagen har blivit den festligaste kvällen på hela året. Det är inte bara feststugna julfirare som laddar inför helgen. Polisen förbereder sig för en hektisk kväll.

Det lär bli tjockt med folk på uteställen i hela länet i kväll. Folk som numer bor på andra ställen kommer ofta hem och många ses ute. Av alla dagar på hela året kan juldagen sägas vara den dag då det är mest folk på krogar och uteställen på hela året.

– Det brukar vara mycket folk ute, mycket trevliga människor ute. Folk går på restauranger och träffas. Det brukar vara mycket trevligt, men eftersom det är så mycket folk ute så kan det tänkas att det uppstår bråk någonstans. Det har vi förutsett och försöker vara med på banan där, säger Jan Lagerqvist.

Även om de flesta är på gott och trevligt julhumör så kan det bli en del stök när det är så många som samlas. Polisen har extra beredskap idag. 50 poliser kommer att vara ute i kväll. Det är betydligt fler än en vanlig helg.

– När det är så väldigt mycket folk ute så går det ju åt många som hjälper till också, säger Jan Lagerkvist, som tror att polisen kommer att kunna hålla ordning i kväll.