Mellandagsrean

Rean lockar stort

Idag startar den stora mellandagsrean. Mest folk är det kanske på A6 i Jönköping. I Nässjö hade rean sovmorgon men det var redan flera människor ute.

När Nyheterna kom till Nässjö hade inte alla affärer öppnat ännu, men de som var öppna var välbesökta. Två som väntade på att resten av affärerna skulle öppna är Oda Kjälke och Jonatan Lundberg. Deras förhoppning var att fynda denna annandag när rimfrosten täckte granarna i Nässjös skogar.

– Jag hoppas på att göra något fynd idag, kanske en fin tröja eller så. Det är mest kläder som gäller, säger Oda Kjälke.

Jonatan Lundberg ska även han leta efter fynd i klädhyllorna.

– Det känns som att det är kläderna som det är mest rea på när det är mellandagsrea, så jag ska nog leta upp någon tröja eller ett par jeans, säger Jonatan Lundberg.

På A6, som lär locka mest folk idag så var stora delar av parkeringen fulla redan en halvtimme efter öppning, och människor stömmade in till köpcentret.

En av besökarna på A6 mellandagsrea är Eva Bolin från Värnamo. Hon skulle både byta en trasig julklapp och leta efter nya kläder.

– Vi köpte en sandwichmaskin till vår son i julklapp. Den fungerade en gång så att han hann göra två smörgåsar och sedan pajade den, säger Eva Bolin.