Kristinehamn

Företagarna i Kristinehamn nöjdast i landet

Kristinehamns kommun har bäst företagsklimatindex i landet. Enligt Forum för småföretagsforskning är kommunen ett gott exempel på en kommun där förutsättningarna kanske inte är de bästa, men där företagarnas åsikter ändå är mest positiva.

Forum för småföretagsforskning presenterar årligen ett index för Sveriges samtliga kommuner. Rankningen baseras på data från Svenskt Näringslivs undersökning om det lokala företagsklimatet.

Som etta placeras i år Kristinehmans kommun. Inte så överraskande egentligen då kommunen förra året placerade sig som trea och förändringarna överlag från förra året är små. Då hamnade Kristinehmans kommun på en tredje plats.

Det anmärkningsvärda med Kristinehamn är att kommunen, enligt de lokala företagen, har fått betydligt sämre förutsättningar men kommunen upplevs som mycket företagaravänlig och det är just därför kommunen hamnar på förstaplatsen.

Storfors kommun har rört sig kraftigt uppåt i listan. Från plats 44 2007 till plats 10 i år. Också Hammarö kommun går in på 10 i topp-listan med en 8:e plats.

Den kommun i Värmland som har sämst företagsklimatindex är Eda kommun som hamnar på plats 263. Ett ras med 130 placeringar. Torsby kommuns ras i listan är större även om man hamnar högre än Eda. Torsby hamnar på 180:e plats, 156 placeringar sämre jämfört med 2007.