KARLSTAD

Brunnsolycka hade kunnat undvikas

Den olycka som inträffade på Våxnäs i lördags när en treårig pojke föll ner i en dagvattenbrunn hade kunnat förhindras. Locket till brunnen har varit trasigt sedan en tid tillbaka och reservdelar för att åtgärda den öppna brunnen har funnits hos KBAB i två veckors tid.

- Det här är inte acceptabelt och vi tar helt och hållet på oss ansvaret för det som har hänt, säger Mats Enmark, VD på Karlstads Bostads AB, KBAB.

Det var i lördags som treåringen var ute och gick med sin mamma i stadsdelen Våxnäs i Karlstad. Plötsligt ramlade han drygt två meter ner i en öppen dagbrunn i gräsmattan.

Räddningstjänsten gjorde en uttryckning, och lyckades till slut dra upp treåringen. Då upptäcktes det att locket låg på botten av brunnen. Något som KBAB har vetat om sedan en tid tillbaka, men alltså inte åtgärdat.

- Jag har inte hunnit komma tillbaka från julledigheten ännu, men när jag gör det ska jag prata med de berörda. Vi kommer att göra en intern utredning, säger Mats Enmark.

Kan det finnas fler brunnar i Karlstad som behöver åtgärdas?
- Det går inte att utesluta, men när något sånt här inträffar blir också uppmärksamheten skärpt i den dagliga kontrollen.

Hur kommer ni att gå vidare med det här nu?
- För tillfället är brunnen säkrad, och sen blir det som sagt en intern diskussion om hur vi ska ta oss an detta, säger Mats Enmark, VD för KBAB.

Rebecka Hugosson
rebecka.hugosson@sr.se