Just nu

  • Var med och tävla i P4 Nästa!
Sundsvall

Misskötsel på Nackstavägen

Fastigheterna på Nackstavägen 22 och 24 missköts tycker diskrimineringsombudsmannen i en debattartikel. Boendemiljön är där så dålig att hyresgästerna riskerar att bli sjuka, skriver debattörerna.

Abdullah Jimale bor på Nackstavägen 22B i en lägenhet som bland annat saknar köksfläkt och som på många andra sätt kan sägas vara ett renoveringsobjekt. Han är inte alls nöjd med sin lägenhet som den är nu.

– De lovar att det ska bli ordning här, men det blir inte så.

Abdullah visar badrummet där det är mögel i taket och toaletten läcker då det spolas.

– Jag känner att jag blir lurad. När jag flyttade in här lovades det att det skulle renoveras, men det har inte hänt.

Abdullah bor i lägenheten ensam, men i många av lägenheterna runt om bor det barn, och Abdullah tycker inte att det här är en bra plats för en barnfamilj.

– Det är ingen bra miljö. Hissen stinker, trappuppgången städas inte. Det är som om det inte skulle vara i Sverige, som om det vore någon annanstans.

Andra saker som Enligt Abdullah Jimale säger inte fungerar är sophämtningen där containrar ofta inte töms då de ska, och tvättstugan där maskinerna fungerar dåligt eller inte alls.

Att det ofta är skräpigt kring fastigheterna på Nackstavägen 22 och 24 bekräftas av miljöinspektör Magnus Hane på Miljökontoret. Han och hans kollega Linn Ohlsson har flera gånger varit på Fastighetsägaren Wallholmen AB sedan det kommit in klagomål om exepelvis nedskräpning kring parkeringsplatserna. Inte mindre än 23 ärenden sedan 2005 hittar han vid en snabb koll på datorn, vilket är många fler än vid andra lägenheter i Sundsvall.

Och att fastigheterna här på 22 och 24 missköts så tror Abdullah Jimale ger hela Nacksta ett dåligt ryckte.

– När man säger Nacksta säger folk ”aha, 22”. Men det är ju så mycket mer som är Nacksta!

Och att missköta fastigheterna här tror Abdullah kommer att straffa sig i längden.

– Säg om fem-tio år, då kommer ingen att vilja bo här, det kommer att stå tomt.

Abdullah Jimale tror att det hade sett annorlunda ut om det hade varit någonannanstans än Nacksta.

– De som bor här känner inte till lagarna, känner inte till Hyresgästföreningen. De vet bara att de ska betala hyran till den 21:a, och att man annars får en varning.

Fastighetsförvaltaren på Wallholmen AB som äger fastigheten har avböjt att kommentera kritiken från diskrimineringsombudsmannen.

Lasse Edfast