Fler väktare till Ale

Ale kommun förstärker sin bevakning inför nyårshelgen och skolstarten i januari. Det handlar om fler väktare och tätare bevakningsrundor. Anledningen är att skadegörelsen i kommunen har varit ovanligt stor i år.

– Den har varit något högre än vanligt och vi vill markera att vi inte accepterar det, säger kommunalrådet Jarl Karlsson (s).

Det gångna året har varit ovanligt stökigt i Ale. Förutom många krossade rutor och allmän skadegörelse har kommunen drabbats av ett antal anlagda bränder. För en månad sen grep polisen två män, 17 och 19 år gamla, misstänkta för bland annat mordbrand. Nu vill Ale kommun bryta den negativa trenden - de kommande veckorna kommer bevakningen på gator och torg att öka med 50 procent.

– Vi kommer att vara runt på de allra flesta ställen i kommunen. Vi vet ju var vi har mest befolkning, men vi kommer inte att missa några av våra orter. Att skadegörelsen har ökat kan nog vara en tillfällighet, men vi har ändå valt att sätta in de här preventiva åtgärderna.

Hur mycket kommer det att kosta?

– Det vet jag inte i dagsläget men kan vi motverka detta är det en tillgång för hela samhället. Då får det kosta några kronor.)