Inbrottsvåg förbryllar i Frölunda

En ovanligt kraftig inbrottsvåg har drabbat västra Göteborg under julhelgen. Drygt tjugo villor och lägenheter i Frölunda har fått påhälsning av tjuvar. Men om det handlar om en liga vet man ännu inte, säger Bengt Andersson vid Frölundapolisens analysenhet.

– Nej, vi har inga sådana uppgifter. Sen kan jag väl säga att Själland i Danmark hade 1513 villainbrott i oktober och Skåne 693 stycken i november. Det är möjligt att någon eller några gärningsmän har dragit sig upp mot Västra Götaland.

Frölunda är det polisdistrikt i Västra Götaland som haft flest inbrott under de senaste tio dagarna. 11 lägenheter och 12 villor har länsats på pengar, elektronik och smycken. Tjuvarna har tagit sig in genom att bryta upp dörrar och slå sönder fönster. Men det har sina risker att ta sig in genom krossat glas, en eller flera slarviga förbrytare har skurit sig och lämnat blodspår på brottsplatserna, berättar Bengt Andersson.

– På flera av platserna har det lämnats blod och andra saker som är kvarlämnade av tjuven som faktiskt är personliga. Så det har vi att gå på än så länge.

– Kanske har Frölunda drabbats för att vi ligger i södra delen av Göteborgsområdet. Man kan komma söderifrån på väg 158 eller E6:an och komma direkt in i vårt område.