Etapp 2 och 3

Så efter ett par dagar utan tillgång till omvärlden har jag nu, efter ankomst till Nove Mesto äntligen letat reda på internet och på så sätt kunna hålla er uppdaterade! :)

Igår gick det som det gick, jag hade en hög målsättning men lyckades tyvärr inte riktigt, trots att jag kämpa för kung och fosterland.

Jag måste dock, så här i efterhand, vara nöjd med min insats. Jag satsade3 friskt och lyckades ju faktiskt hålla min placering även om jag hade hoppats på att äntligen klättra över den magiska topp-tio-linjen! :)
Idag gjorde jag mitt hittills bästa sprintlopp, men hade tyvärr inte tillräckligt bra målgång för att gå vidare till semifinal. Jag kände mig stark och pigg genom hela tävlingen och hade krut kvar att komma med i spurten.

Tyvärr gör jag ännu inte klockrena val taktiskt sett, men det kommer ju fler chanser jag får att åka man-mot-man i sprint. Jag var så laddad och taggad till att åka sprint idag så det var så härligt att jag kunde få till det när jag hade den känslan i kroppen trots att banan egentligen inte var en Anna-bana, som min mening innebär en bana med tuff kupering.

Denna bana var ju rena motsatsen, helt utan stigning i princip! Men det gick ju bra ändå! :) Vet fortfarande inte vilken placering jag fick, men jag är himla nöjd ändå! Blir mellan 13-18 plats, antagligen närmare 18 än 13 då jag hade så dålig tid i prologen!
Igår kväll ringde jag Emil och bad om lite tips, och dessa verkar ju ha varit bra! Det gjorde mig lite lugnare och tryggare också inför vad som komma skall.

Jag har tidigare haft lite problem med att kunna ”acceptera” att jag inte har tävlat klart när jag har kört prologen, men nu tog jag varje race för sig och då blev det mycket lättare! Det känns bra inför kommande sprintar! :)
I morgon är det vilodag, det ska bli ooootroligt skönt! Kroppen är ganska mör nu och behöver en dags vila. Ska försöka hinna med lite massage innan jag kryper till kojs och i morgon blir det nog en nästintill heldag i sängen med en bra bok. Ska ut och röra lite på mig innan lunch, men annars blir det bara lugnt och skönt och mycket mat!

Måste avsluta med att ”försvara” mig själv, då det tydligen har stått i vissa medier att jag skyllde på vallarna för gårdagens ”vallamiss”. Så här låg det till: Jag är själv alltid ytterst ansvarig för vilka skidor jag väljer att åka på och igår valde jag uppenbarligen fel par då jag inte orkade/kunde trycka ned skidorna och fick därmed dåligt fäste. Jag tror inte att vallan i sig var dålig, då de övriga svenskarna hade bra skidor, utan det var mina skidor som var för hårda! Så på så sätt ligger det till! :)

Nu lägger vi det bakom oss och tar sikte på onsdagens 10 km klassiskt med individuell start då jag och Mr Niemi tillsammans ska se till att jag har århundrandets skidor och förhoppningsvis också en pigg kropp!
På återhörande!
/en lagomt mör Anna