10 maj - Jag drar till Dalarna! om en tillfällig flytt från familjen

Tänk om jag skulle flytta hemifrån under en tid? Det väckte starka känslor hos familj och vänner att jag, som 44-årig mamma och hustru ville leva singelliv under så pass lång tid som tre månader. Jag hade bestämt mig; min nya adress skulle bli byn Baggbo i Bjursås socken.

Det väckte negativa känslor hos familj och vänner men också gillande - när jag berättade att jag tänkte flytta hemifrån för en tid. Har du jag en 40-årskris eller vill du separera eller bara vara för dig själv undrade vissa provocerat. Andra uttryckte stark längtan att göra samma sak. Att våga ta steget och förverkliga något som man vill göra mitt i livet.
Och att åka längdskidor i tre månader skulle vara ypperlig träning för min dåliga rygg!

Mitt namn är Kerstin Svenson, jag är reporter och bor i Eskilstuna. De senaste åtta åren har jag pliktroget tröskat runt likt andra frilansjournalister i ett hektiskt arbetstempo för  Sveriges Radio P4 Sörmland, Sveriges Utbildningsradio och Tidningen Folket.

Jag bor i  Sörmland och där är det ofta brist på snö. Så när vår dotter bestämde sig för att resa utomlands under 2009 var saken klar. Om hon kunde flytta så kunde väl jag göra detsamma! Med en förstående make som konstaterade - mår du bra så gör jag det också - gjorde jag slag i saken.Jag hade tänkt mig en lägenhet men istället blev det en liten men välutrustad timmerstuga i byn Baggbo i Bjursås socken.
Redan från början såg jag fram emot att se nya miljöer, träffa spännande människor och att få känna mig helt fri. Äntligen skulle jag få kunna disponera min tid!

Många tvivlade och funderade nog i början på om jag verkligen skulle genomföra min plan, men för mig var det en häftig dröm som jag ville förverkliga. Jag sa nej till alla andra jobb och sedan kunde jag inte dra mig ur och lika bra var det!

Den 6 januari packade jag så bilen och sa adjö till alla hemma. Det kändes som starten på ett stort äventyr. Skulle jag klara av ensamheten, bristen på vanliga rutiner och alla mörka kvällar?


Vad väcker min time-out hos andra? Rädsla som hos min mamma -eller önskan om att förverkliga slumrande drömmar?