Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 4

Måndag 19 januari
Gratisnöjen och billiga nöjen
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 20 januari
Min Hobby
Eva Elke i Luleå

Onsdag 21 januari
Min Husgud
Ylva Nilsson i Göteborg

Torsdag 22 januari
Skönhet
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 23 januari
Mod enligt dig?
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 19 januari
Gratisnöjen och billiga nöjen
Kanske är det så att vi i kristider har en större förmåga att värdera det vi har mer än det vi inte har. Kanske är vi tvungna av ekonomiska skäl. Men vad gör vi då, när vi ändå vill roa oss? Är det museibesök, skridskoturer, karaokekvällar eller något helt annat du vill tipsa om?
Ring Bosse Pettersson i Uppsala!
Programmet börjar cirka 22.30.

Tisdag 20 januari
Min Hobby
Den som har minst tre fritidsintressen lever längre sägs det. Om det stämmer vet vi inte, men i Karlavagnen i kväll vill vi höra om vad du helst ägnar din fritid åt, om din hobby.

Vad gör du? Hur började det? Vad ger det dig? Hur har din hobby förändrat ditt liv? Vart har den fört dig? Är din hobby ett andningshål i vardagen där du får skapa fritt? Är den något du håller på med när du får tid över eller har den blivit en passion som du anpassar livet efter, som slukar allt mer av din tid? Eller har du rent av börjat leva av det som började som ett fritidsintresse?

Ring till Eva Elke i Luleå och berätta om din hobby!

Onsdag 21 januari
Min Husgud!
Vem eller vad är det du alltid återvänder till för att hämta kraft - när du behöver komma igång och få energi, när du är förbannad, ledsen eller kanske bara vansinnigt
kär?
Eller har du kanske ett mantra som styrker dig när allt har trasslat till sig? Vad hjälper dig när du står inför en stor uppgift? Är det en låt, en författare, ett favoritcitat,
en politiker, en artist, en skådespelare? Dela med dig av Husguden i ditt liv!
Ring Ylva Nilsson i Göteborg!

Torsdag 22 januari
Skönhet
Vad är mänsklig skönhet för dig? Har det enkom med det yttre att göra? Eller är det själens skönhet du söker? Vilka ideal lever du efter? Och när går det för långt och handlar om utseendefixering?
Ring Stina Wollter i Uppsala!
Programmet börjar eventuellt cirka 22.12.

Fredag 23 januari
Mod enligt dig?
Är mod fortfarande en dygd i våra tider? Vilken typ av mod isåfall? Fysiskt eller moraliskt? Är du själv en modig person?

Kanske är mod inte en personlig egenskap utan snarare något som kommer över en ibland? Om man t.ex. instinktivt ingriper för att rädda någon, eller säger ifrån när något är orättvist.

Får modiga människor den uppskattning de förtjänar? Eller mest ta smällarna åt oss andra? Hur rädd behöver man vara för att kallas modig? Och hur stor risk behöver man ta?

Ring till Marcus Birro i Norrköping, eller skicka e-post med ditt telefonnummer om du vill vara med. karlavagnen@sr.se.