Anarkist och moderat i EMU-samarbete

KRISTIANSTAD. I Kristianstad gjorde vänstern och högern idag gemensam sak inför EMU-valet. Organisationen ''Sverige i Europa'' höll ett torgmöte med anarkisten och socialisten Inge Oskarsson och moderaten Margareta Pålsson, som båda propagerar för ett svenskt EMU-medlemskap.
Det politiskt omaka paret är på turné i södra Sverige för att övertyga svenskarna om fördelarna med ett EMU-medlemskap. Att det kommer från så vitt skilda politiska läger som de gör, ser de inte som ett problem. -Det är ju ett framsteg för demokratin att man kan samarbeta med människor som är motståndare i kanske alla andra frågor. Men just den här frågan där har vi samma uppfattning, säger Inge Oskarsson.
EMU ett vänsterprojekt Enligt Inge Oskarsson, som är aktiv i Vänster för EMU, är EMU ett vänsterprojekt och en positiv inställning till EMU borde vara en självklar hållning för en socialist. Margareta Pålsson är riksdagskvinna och ordförande för moderaterna i Norra och Östra Skåne. Hon har bara fått positiva reaktioner från partivänner på att hon gjort gemensam sak med anarkister. -Vi gör allt för att få ett ja för Sverige i folkomröstningen den 14:e september. På vägen dit så är alla medel tillåtna.