Medverkande

Vilket relationsråd har författaren Leif GW Persson att ge Alberte? Hur ser den skarpsynta författaren Agneta Klingspor på kärleken i Alberte-trilogin? Vad hittar poeten Anna Hallberg i språket? Går det att säga vad det är som ger Alberte-böckerna en sådan nerv?

är cirkelledare.

Anna Hallberg
är född 1975. Arbetar som kritiker och författare och har givit ut tre diktsamlingar, den senaste heter Mil och utkom 2008.
   ”Cora Sandels Alberte-trilogi är en imponerande romansvit som kretsar kring världens suraste och harigaste lilla emo-tjej, det tycker jag är fint.”

Agneta Klingspor
är född 1946. Har skrivit tio böcker och gjort lite radio. Den senaste romanen Pressa Läpparna här utkom 2008. Skriver också konstkritik i Expressen, samt annat samhällskritiskt.
   ”Cora Sandels alla miljöbeskrivningar tråkar ut mig i Alberteserien hittills. Men jag börjar ana att miljön kanske är en av huvudpersonerna. Tiden intresserar mig. Kunde lika gärna vara 50-tal ibland.”

Leif GW (Gustav Willy) Persson
är född 1945. Har skrivit ett trettiotal böcker, utredningar och längre rapporter och något tusental artiklar, kolumner etc, samt åtta romaner om brott. Från debuten med Grisfesten 1978, till den senaste, Den som dödar draken (2008). Är gift med Kim, har sex barn och - hittills - fyra barnbarn. Professor i kriminologi vid rikspolisstyrelsen sedan snart tjugo år.
   ”Cora Sandels Alberte-trilogi lämnar mig just nu kall. Inte lika bottenfrusen som romanens huvudperson, men kall.”