Allettan Mellan: Omgång 10

Denna omgång är nu komplett

Visby/Roma tjuvstartade denna omgång när de redan i lördags mötte Valbo. V/R valde av ekonomiska skäl att spela sina matcher i omgång 10 och 12 detta veckoslut, så nu haltar tabellen verkligen.

Nyköping som fortfarande har möjlighet att nå en tredje plats, åker till Arlanda för att möta Wings. Vinst är ett måste för Nyköping.

Mellan Enköping och Surahammar skiljer det bara tre poäng. Skulle Surahammar vinna detta möte, så är lagen på samma poäng i jakten på en tredje plats i serien. Arboga som fortfarande finns med i leken åker till avsågade Väsby.

WINGS – NYKÖPING                    2 – 5  (0-2, 0-3, 2-0)

Nyköping har i några av de fyra matcherna lagen emellan haft svårt för Wings. Nu blir det lagets viktigaste match, där en förlust skulle vara förödande. För Wings gäller det nu att göra en värdig avslutning i Allettan.

Nyköping fortsätter att bevisa att laget är i god form igen och kommer att jaga tredje platsen.

Nyköping har avgjort matchen redan efter två perioder, då man har en betryggande ledning med 5-0. Wings får, i tredje perioden, möjlighet att snygga till siffrorna genom att göra två mål.

– Vi har en hel del riktig tjurskallar i vår lag och de kommer att göra allt för att vi skall nå till Play Off 1, trots att vi vid jul förlorade några namnkunniga spelare, berättade Fredrik Söderström i en ljudkrönika som jag gjorde med honom i förra veckan.

ENKÖPING – SURAHAMMAR    3 – 1  (2-0, 1-1, 0-0)

I denna match kan Enköping skaka av sig Surahammar något, då det vid seger skulle skilja sex poäng. Skulle Surahammar vinna kommer lagen att ligga på lika poäng och Enköping skulle ligga före i tabellen tack vare bättre målskillnad.

Enköping visade sig vara för svåra för Surahammar. Laget skaffar sig en ledning med 3-0.

I slutet av andra perioden reducerar Marcus Schelin i Surahammar till 3-1.

Tredje perioden blir mållös. Enköping vinner och nu är avståndet mellan lagen sex poäng.

VÄSBY – ARBOGA                         0 – 2  (0-0, 0-0, 0-2)

Väsby spelar sina sista matcher, med vetskapen om att det gäller att göra en värdig avslutning på säsongen. För Arboga finns det fortfarande en liten möjlighet att komma bland det tre första i tabellen.

Publiken får vänta i nästa 48 minuter på första målet. Det är Jonas Höög som ger Arboga ledningen med 1-0. I slutet av matchen tar Väsby ut sin målvakt och då ökar Arboga till 2-0 när Niklas Nooni gör mål i tom bur.

Jag tror vi får gå långt tillbaka i tiden för att hitta två matcher i rad där Väsby inte lyckas göra ett enda mål.

VALBO – VISBY/ROMA                4 – 1  (2-0, 2-1, 1-1)

Jag tycker lite synd om V/R när de måste börja mot Valbo, som tillsammans med Enköping är seriens två bästa lag. Kanske de hade varit något lättare att ta poäng om laget fått starta mot Arboga.

Valbo tar ledningen med 2-0 i första perioden genom mål av Axel Dahlgren efter sju minuter och Jacob Blomqvist när det är fyra minuter kvar av perioden.

V/R kommer tillbaka i andra perioden, då de direkt utnyttjar ett numerärt överläge som de fick i slutet av första perioden och när det är bara 11 sekunder kvar av Valbos utvisning, reducerar Mikael Adamsson till 2-1. Det har då bara gått 38 sekunder av andra perioden.

V/R drar på sig två utvisningar tätt på varandra och i slutet av den andra ökar Valbo sin ledning till 3-1 genom Liam Lindström. Tre minuter senare gör Jimmy Lindström 4-1. Nu gäller det att se till så att Valbo inte drar ifrån för mycket. Sex minuter återstår av perioden. Resultatet står sig perioden ut.

Skall V/R kunna göra det som Arboga gjorde i omgång 7 när man vände 4-0 underläge till seger med 6-5? Jag tror inte det, för att Valbo gör troligen inte om samma misstag igen.

V/R öppnar på samma sätt som i andra perioden och redan efter 48 sekunder gör Mikael Adamsson sitt andra mål och reducerar till 4-2. Det ser inte ut som om det skall bli några fler mål, inte ens när det är 1.36 kvar av perioden och V/R tar ut sin målvakt Joni Hallikainen, blir det några fler mål. Matchen slutar 4-2 till Valbo.

OMGÅNG 11:
VISBY/ROMA – VÄSBY    (13/2)
ARBOGA – ENKÖPING     (13/2)
SURAHAMMAR – WINGS  (15/2)
NYKÖPING – VALBO        (15/2)

HALTANDE TABELL EFTER OMGÅNG 10:
VALBO                   24
ENKÖPING              22
VISBY/ROMA          21
SURAHAMMAR        16
ARBOGA                16                                               
NYKÖPING             15
VÄSBY                    7
WINGS                   2