Nytt hopp för dragracingklubb

BIVARÖD. Det är fortfarande oklart vad flygfältet i Bivaröd utanför Knislinge ska användas till. Men en av de nya ägarna säger att det kan bli aktuellt med tävlingar i dragracing där.
Igår köptes flyfältet av bröderna Olvegård, som bor precis bredvid fältet. Priset landade på 2,6 miljoner kronor. Men trots att det fortfarande är oklart säger en av de nya ägarna, Bo Olvegård, att flygfältet kan komma att användas för dragracing: - Någon tävling om året skulle vara roligt men det huvudsakliga blir troligen något annat. Bo Olvegård säger att flygfältet i alla fall ska användas till något som ger en inkomst.
Klubb är intresserad Några som i så fall skulle kunna tänka sig att bidra till denna inkomst är Hässleholms Dracracingklubb. Dom lade själva ett bud på en och en halv miljon kronor men de var för lågt. Men blir flygfältet till uthyrning är klubben intresserad. - Det här kommer vi att ta upp på ett styrelsemöte. Men det är inte alls omöjligt att vi vill köra dragracing där, säger Anders Hall, en av medlemmarna i Hässleholms Dracracingklubb. Dragracingklubben har tidigare vänt sig till politikerna i Östra Göinge för att få dem att köpa flygfältet. Då skulle lokala föreningar kunna hyra det och kommunen skulle kunna få in pengar. Men så här i efterhand ger dragracingmedlemmen Bertil Bernerson politikerna en känga: - Politikerna lovade att hjälpa oss men istället har de nästan stjälpt oss.