Felsjungningar

Under morgonen har det pratats om när felhörda textrader ger upphov till ofrivillig komik. Här kommer några exempel, sjugna av Hanna, Kodjo och Jenny.

Jag sjöng väldigt länge ”rädda alla laxar” i JUST D:s låt ”Relaxa” där dom sjöng Re-la-la-laxa. Det kändes lite pinsamt när jag kom på det.
- Göran

Min kompis trodde att VengaBoys sjöng ”Oh, we’re going to eat pizza” istället för ”Oh, we’re going to Ibiza!”. Mycket roligt!
- David, Göteborg

Min dotter Karin tog fel på låttexten i Magnus Ugglas ”Är det efterfest på er balkong” och trodde de sade ”det hänger fläskkotlett på eran balkong”. Gulligt för en flicka som då var 8 år!
- Pål Dahlström

Jag trodde alltid, när jag var liten, att man sjöng: ”en liten tid vill Eva här”, i Hej tomtegubbar och jag undrade alltid vad Eva ville!
- Eirun, Kungsör

Jag har en polare som är ökänt dålig på låttexter. En klassiker är en låt med The Shamen som var populära på 90-talet. De hade en låt som hette LSI som stod för Love Sex Intelligence... men min polare sjöng: Love Sex and Janet Jackson...
- Martin, Göteborg

En text som jag missförstod helt tokigt var ”När jag kysser havet”. Jag tyckte nämligen att han sjöng ”När jag kysser barn, försvinner alla hämningar”...
- Morfar, Sveg

Minns när Kents ”FF” kom och i refrängen så sjunger en tjej på franska. Men jag själv trodde att hon sjöng ”Vem mördar sin broooor”. Det roligaste var ändå när jag oc ett par kompisar satt bilen, låten spelas. Vi alla sjunger med, tills refrängen kommer, vi andra tystnar men en kompis klämmer i: ” En valross som duuuuu”. Underbart roligt!
- Michaela

Jag gick och sjöng länge på Take Thats låt ”Free like papaya”, gärna högt. Det var av en händelse som jag fick se videon på Mtv som jag då fick se vad låten hette, ”Relight my fire” Ja, jag tyckte väl att texten va lite skum...
- Jonna

Min förra flickväns lillebror trodde att dom sjöng ”Äckligt hår” i låten Equador av Sash.
- Glenta, Ockle

När min son var liten gillade han, hans kompisar och kusiner att showa för oss vuxna. En poplär låt de framförde var ”kossan Berling” (’cos i’m burning).
- Christel, Stockholm

Jag har alltid trott att Cheer sjunger Stroganof (som i korv stroganof) i sin låt Strong Enough)... sjukt med tanke på att jag var ganska gammal när någon påpekade att det var fel!
- Lotta, Stockholm

Min kompis trodde att dom sjöng ”Passport” i låten ”Das Boot” med U96 tillbaka på 90-talet.
- Fredrik

En bekant till mej, tillika polare till brossan, sjöng: I’m a rööövhål, rööövhål...till Accepts; I’m a rebel, rebel!
- Andreas

Min mamma tar priset. Hon tyckte en gång att Dido sjöng ”I will go down with this shit” och inte ”ship”.

För egen del tog det ett bra tag innan jag fattade vad Kent sjöng i sin ”500”. Tror den går ”500 mil i snö ett ufo över sjön”. Men jag hörde bara ”500 mil i smör, du for över sjön”.
- Malin

Apropå beatles ”she loves you” som alla sjöng ”schlafs jo” till. Jag fattade ju att så kunde det ju inte heta och sjöng glatt: ”Skellefteå jä jä jä...”. Jag var väl 5 kanske.
- Carro

Alla tiders bästa felsjungning hörde jag talas om (vet inte vem det var som sjöng) i ett P3 program för ganska länge sedan när personen skrålade: Smoooookeeeeey Waaaaalter, the fire engine guy... Låten var givetvis: Smoke on the water (Deep Purple).
- Jonas

Min lillasyster sjöng i bilen på väg upp til husvagnen en hel vinter. Vi lyssnade på typ Absolute Reagge och låten från serien COPS, Korrekt text: what you gonna do when they come for you.. Hennes version; whacagommado...
- Åsa, Stockholm

I Europes ”the final countdown” sjunger de; Were heading for Venus. Jag trodde de sjöng; Were heading for peanuts (vi ska ut och köpa jordnötter)...
- Björn, Sala