Somayeh insjuknar i Smara

Efter endast en dag inpå vår ankomst till Smara insjuknade jag i influensan med både halsont och feber, alla besökares mardröm. Sängliggande kunde jag endast få i mig vatten och nyponsoppa och kände att det var dags att besöka Smaras vårdcentral. Med mina lärare Yvonne och Jenny vid min sida träffade jag en ung och vänlig läkare. Han lugnade min oro och var som en beskyddande ängel för mig i den tunga stunden.

Vårdcentralen var liten med en innergård under ombyggnad. I patientrummet fanns två sängar avskärmade från varandra och på ena sängen låg en äldre dam med diabetes, hon såg utmattad ut.  

Med mig hem fick jag Ampicillin som tre gånger om dagen injiceras intravenöst på skinkan. Elin som har erfarenhet av att tidigare injicerat griskultingar och hästar har tagit hand om mig och lämnar inga spår av blåmärken efter varje stick. När jag tänker efter är det inte så tokigt att vara sjuk utomlands, för då är det enklare att få dundermedicin. Just nu känner jag mig mycket piggare och kommer att snart bli frisk.