Brunchrapporten special - sex timmar om fildelning

På måndag, då rättegången mot personerna bakom The Pirate Bay inleds i Stockholms tingsrätt, direktsänder P3 sex timmar på temat fildelning. I Brunchrapporten special med Henrik Torehammar i spetsen hörs debatter, diskussioner och reportage. Och en av de viktigaste delarna i programmet är lyssnarnas åsikter, både i programmet och på webben.

- Rättegången kan ses som att vuxna äntligen tar den grabbrörelse i kragen som vill kolla på Hollywoodfilm gratis. Men det kan också vara ett fåfängt försök att krossa en svensk exportsuccé, ett digitalt Ikea, vars revolutionära potential får 68:orna att kissa ner sig av avundsjuka, säger Henrik Torehammar.

Frågor som ställs i den sex timmar långa specialsändningen är bland annat: Vad betyder fildelningen för framtidens informationssamhälle? Är det ett gratissamhälle den kommande generationen förväntar sig? Hur kommer populärkulturen att formas med den nya tekniken? Och vad händer med upphovsrätten? Programledaren Henrik Torehammar har Soraya Hashim som bisittare och lyssnarnas moderator är Navid Modiri. Dessutom rapporterar P3 Nyheter direkt från rättegången.  

Brunchrapporten special sänds i P3 måndag 16 februari kl 10.02-16.00.

Här på sajten kan ni diskutera fildelning och höra av er till programmet på 031-773 00 00 eller brunchrapporten@sr.se.