Åseda/Växjö

Specialistläkargruppen vinnare i vårdvalet

På tisdagen presenterade landstinget vilka vårdcentraler kronobergarna har valt. Den stora vinnaren är det privata företaget Specialistläkargruppen som ska öppna vårdcentraler i Växjö och Åseda. 45 procent av alla som har gjort ett aktivt val vill komma just dit.

Maria Nickolausson är en av dem som har valt Specialistläkargruppen.

– Vi har haft företagshälsovård här i många år och jag har fått den kompetensen och kvaliteten jag jag vill ha, säger hon.

När Specialistläkargruppen öppnar sin nya vårdcentral kommer nästan 7 800 personer att bli patienter där. Dessutom har cirka 580 personer valt företagets vårdcentral som snart öppnar i Åseda. Det innebär att 45 procent av alla som gjorde ett aktivt val i vårdvalet kryssade för Specialistläkargruppen. En orsak är marknadsföringen, tror ägaren Steinar Sjöborg.

– I början av året var vårdvalsfrågan helt okänd för de flesta. Vi har gjort folk medvetna om att man kan göra ett aktivt val via vår marknadsföring, säger Steinar Sjöborg.

Nu måste Steinar Sjöborg utöka lokalerna, dels för att rymma vårdcentralspatienterna och dels för att öppna en helt ny barnavårdscentral. Och anställa fler läkare, även om han ännu inte vet hur många.

Anna Johansson
anna.johansson@sr.se