Spara pengar - gör din egen matlåda (Meny v 10)

Det är Menys budskap i dessa bistra tider. Tar du med en egen matlåda till jobbet sparar du 300-500 kronor i veckan. Den här veckan fyller Malin Söderström, välkänd landslagskock, kotorslunchlåda med en fräsch vetesallad.
Pär Gustavsson packar tortillias fyllda med ”rester” i sin lite kraftigare matlåda.

Vad händer med vår mathållning i ett samhälle där många har oreglebundna arbetstider? Hur påverkar det sömn och måltider?
Maria Lennernäs är professor i måltidskunskap vid högskolan i Kristianstad och har forskat kring de här frågorna? Hör henne i veckans Meny.

Vår vinexpert Karsten Thurfjell har testat månadens vinnyheter.

Matfrågan

Rätt svar förra veckans matfråga: Majgull Axelsson

Vinnare:
Mats Oscarson, V. Frölunda
Jan Berglund, Knäred
Anders Eriksson, Umeå
Lena Tufberg-Olsson, Skellefteå

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 11 mars.         
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.