Inger och Lasse Sandberg- älskade barnboksfattare berättar

Lilla Spöket Laban, Anna, Långa Farbrorn och Rundhunden är några av alla de älskade barnboksfigurer som vuxit fram under Inger och Lasse Sandbergs skapande. händer.

Sedan början av 1960-talet har Inger och Lasse Sandberg intagit en central plats i den svenska barnboksvärlden, och deras böcker har varit de mest lånade efter Astrid Lindgrens.

Intervjun med Inger och Lasse Sandberg är inspelad 1993, då de båda gästade Lars-Erik Olssons program Morgonfikat. Lasse Sandberg avled 2008.

I intervjun får vi bland annat höra om författarparets egna respektive barndomar, Inger från Klarakvarteren i Karlstad och Lasse från Söder i Stockholm. De berättar också hur de träffades och hur Lasse, som redan var etablerad illustratör övertalade Inger att börja skriva berättelser.

Vi får veta att de inte vet exakt hur många titlar det blivit, och att den nya barnstil som de introducerade med realism och verkliga känslor upplevdes som ganska kontroversiell.

Första frågan till Lasse var dock denna: Hur kommer det sig att du fortfarande efter drygt 40 år i Värmland inte talar värmländska?

Programmet innehåller också en illustration ur programmet Barnens Halvtimme , som Lasse Sandberg producerade.