Hässleholm

Bilpris på webb olikt verkligheten

Det finns flera olika hemsidor på Internet där man snabbt och enkelt kan göra en värdering av sin bil, ofta mot en kostnad. Tanken är att till exempel inför en bilaffär veta hur mycket man ska betala eller få betalt. Men prisuppgiften kan skilja mycket mot vad det i verkligheten går att sälja bilen för.

Det är inte helt lätt att veta hur mycket ens bil verkligen är värd. Men ett snabbt sätt att ta reda på det kan vara att använda sig av en värderingssida på nätet. Man fyller bara i några uppgifter om bilen plus registreringsnumret så får man fram ett värde. Men Peter Edfors som driver Edfors bil i Hässleholm, som både säljer och köper begagnade bilar, är lite tveksam till om värderingen alltid verkligen hjälper kunden.

– Jag har ju märkt det som ett problem när kunderna kommer in med en inbytesbil och så har de fått en sån här värdering och så kommer jag med ett pris som de tycker är alldeles för lågt, säger Peter Edfors som tycker att kunden blir felinformerad på nätet ibland.

En tanke med hemsidorna är ju att man inte ska bli ”lurad” av en privatperson eller en bilfirma vid en bilaffär. Något som Peter Edfors tror är ganska svårt idag. Det eftersom alla bilhandlare numera säljer sina bilar via sidor som Blocket där även privatpersoner lägger ut. Något som gör att priser pressas hårt.

– Det är väldigt viktigt att ligga rätt i pris, säger Peter Edfors.