Skribenterna varje onsdag

Onsdagar kl 15.30 samlas två av Östergötlands skribenter i studion för att diskutera aktuella ämnen, lokala som nationella.

Vi gästas av Hans Stigsson Michajlov, NT, Kicki Göransson Liljeblad, bloggare och politisk sekreterare för socialdemokraterna, Marika Formgren, Corren, Widar Andersson, Folkbladet samt Mattias Olsson NT.

Här hittar du Skribenternas samtal från Östergötland idag.

10 mars. Med Hans Stigsson Michajlov och Widar Andersson. Om Östgötatrafikens loger och Reinfeldt besök i Ryssland.


3 mars. Med Widar Andersson och Lars Anders Johansson.


24 februari. Med Widar Andersson och Hans Stigsson Michajlov.


17 februari. Med Lars Anders Johansson och Widar Andersson.


10 Februari. Med Johanna Stier och Widar Andersson. Om impopulära kommunalråd och svenska dödsfall i Afghanistan.


3 Februari. Med Hans Stigsson Michajlov och Widar Andersson.


27 Januari. Med Widar Andersson och Hans Stigsson Michajlov.


20 januari. Med Johanna Stier och Widar Andersson. Om partiledardebatten i riksdagen och oppositionens uppgörelser om utrikespolitik och sjukförsäkringen.


13 januari. Med Widar Andersson och Hans Stigsson Michajlov. Om idrottsparken i Norrköping och könskvotering.


30 december Decenniespecial. Hans Stigsson Michajlov, Kikki Göransson Liljeblad och Widar Andersson sammanfattade 00-talet


16 december. Julavslutning och sammanfattning av året som gått med Widar, Marika, Hans och Kikki.


9 december. Med Hans Stigsson Michajlov och Widar Andersson. Om klimatmötet i Köpenhamn och förändringarna i sjukförsäkringen.


18 november. Med Widar Andersson och Marika Formgren. Om Cecilia Malmström som EU-komissionär och Folkpartiets landsmöte.


11 november. Med Kikki Göransson Liljeblad och Hans Stigsson Michajlov om Berlinmurens fall och ensamkommande flytkingbarn i Vellinge.


4 november. Med Hans Stigsson Michajlov och Widar Andersson om klimatmötet i Köpenhamn och den svenska kärnkraften.


28 oktober. Med Hans Stigsson Michailoff och Kikki Göransson Liljeblad om S-kongressen och Jan Guillou.


21 oktober. Med Widar Andersson och Marika Formgren. Om Sverigedemokraternas angrepp på muslimer och partiets landsmöte.


14 oktober. Med Torbjörn Gustavsson och Hans Stigsson Michailoff. Om FRA-lagen och om fredspriset till Barack Obama.


7 oktober. Med Kicki Göransson Liljeblad och Hans Stigsson Michailoff. Om skuggbudgetar, från oppositionen om riksdagen och i Norrköping.

30 september. Med Alexander Funcke och Torbjörn Gustavsson. Om bråket inom Socialdemokraterna och lurade riksdagsledamöter.9 September. Om regeringens extrapengar till kommuner och landsting och om kyrkovalet. Med Kicki Göransson Liljeblad och Marika Formgren.


Om Svininfluensan, karensdagar och massvaccinering samt om avhopp från Vrinnevilistan, Helene Andersson Molina hoppar av o går tillbaka till (S). Med Kicki Göransson Liljeblad och ledarskribenten Alexander Funke NT.


Med Johanna Stier och Widar Andersson.


Om Eu-valet på söndag med Hans Stigson Michajlov och Widar Andersson

Skribenterna utgick under veckorna 21-22 pga. EU-valsutfrågning. Programpunkten är tillbaka igen onsdagen den 3 juni.Om EU-valkampanjen, parlamentarikerlöner och om att Ryssland passar på att visa upp sig från sin bästa sida under melodifestivalen. Med Johanna Stier och Widar Andersson.Om porrsurfare på Luftfartsverket och utförsäljningen av Apoteken. Med Kicki Göransson Liljeblad och Hans Stigson Michajlov.Om Vrinnevilistans samarbete med den borgerliga alliansen och Obamas första hundra dagar vid makten. Med Widar Andersson och Johanna Stier.Om vem som ska ersätta Björn Eriksson som landshövding och hur ”varselstaden” Motala ska rusta inför framtiden. Med Kicki Göransson och Hans Stigsson MichajlovOm polissystemet Rakel, vårbudget och varför allmänheten inte intresserar sig för det stundande EU-valet. Med Widar Andersson och Johanna StierOm regeringens extra stöd till kommunerna samt det avtagande förtroendet för Mona Sahlin. Med Hans Stigsson Michajlov och Kicki Göransson LiljebladOm avgift för rollatorer och att Lundby-Wedin sitter kvar. Med Johanna Stier och Widar AnderssonOm inbrott på Saab och LO-ordföranden Vanja Lundby-Wedin i blåsväder. Med Kicki Göransson och Maria Hummelgren.


Om översiktsplanen för framtidens fjärde storstadsregion samt VD-bonusars vara eller icke-vara.


Om kommunernas dåliga ekonomi och regeringens förslag till ny Klimat & Miljöpolitik.


Om Finspångs kommunchef som hoppat av i protest, samt IF Metalls nya avtal i kristid.


Om kronprinsessans stundande bröllop och östgötska kommuners försök att ”köpa ut” MC-klubbar.


Om att lokala politiker ”får tåla” vissa typer av hot, samt GMs definitiva uppbrott med SAAB.