Tendens - Samtalet med Lars H Gustafsson

Tänk att de ändå klarat sig så bra! - ett samtal med Lars H Gustafsson, åttabarnsfar och barnläkare.

”Tänk att de ändå har klarat sig så bra trots att de haft mig som förälder.” Det säger Lars H Gustafsson i samtalet om hur han varit som pappa till sina åtta barn. Han berättar om dragkampen mellan yrkesliv och föräldraskap, om hur han själv som liten blev inlåst i en garderob men också om barnens styrka och grannarnas stöd när hans hustru för några år sedan omkom i en trafikolycka och allting vändes upp och ner. 

Lars är en av Sveriges mest kända barnläkare med över 40 år i yrket och en lång rad böcker bakom sig, bl a ”Leva med barn” som delas ut till nyblivna föräldrar i deras kontakt med bvc runt om i landet. Den tionde upplagan kom ut i höstas, skriven av Lars H Gustafsson i samarbete med barnläkarkollegan Marie Köhler. 

Lotsa barn och barnapappa är andra titlar som kretsar kring föräldraskap men Lars H Gustafsson skriver också vad han kallar tankeböcker, t ex ”Skynda att älska” som handlar om ensamhet och möten, tillit och tvivel men framförallt om kärlek. Och det är där - i kärlekens betydelse - som samtalet börjar.
Ett program av Lars Mogensen i Tendens temavecka: Den perfekta föräldern.