30 Mars Gubben och kärringen mot strömmen

Mycket allvar men också skoj. Precis som en morgon ska vara. Sista måndagen i mars år 2009 pratade vi Haijby-affären, Bang-kärringen mot strömmen men vi fick också besök i studion.

Det var musikern Hanna Stockzell som gästade oss. Hon har precis kommit tvåa i en stor musiktävling på nätet. Imorgon släpps samlingsskivan där två av hennes låtar är med. Inte nog med det, hon är också sångerska i bandet Smile.dk som är stora i Usa och Japan.

I dag kommer advokaten Lena Ebervall till Österlens folkhögskola i Tomelilla för att prata om den så kallade Haijbyaffären, som hon och maken Per E Samuelsson skrivit en bok om. Boken handlar om Kurt Haijby som sattes på sinnesjukhus sedan han sagt sig haft ett förhållande med Gustaf V.

Johan Pettersson var ute på vägarna denna dimmiga morgon, men som tur var behöve han inte åka långt. Han träffade Tryggve Bång och Birgitta Sandeberg som håller i dagens kulturlunch i Kristianstad som handlar om en kärring mot strömmen, det vill säga den legendariske journalisten och skribenten Barbro BANG Alving.