söderhamn

Polisanmälan dras tillbaka

Det blir ingen polisanmälan mot den person i Söderhamns tennissällskap som fifflat med klubbens pengar. Personen har lovat att gå in med egna pengar för att lösa klubbens akuta problem och därmed dras polisanmälan tillbaks.

Söderhamns tennissällskap drar tillbaka polisanmälan mot en person i klubben som bland annat fört över pengar för sexsiffriga belopp i ett annat bolag istället för att betala klubbens löpande utgifter.

Egna pengar
Anledningen är att personen lovat gå in med egna pengar för att lösa de akuta ekonomiska problem som klubbens hamnat i sen fifflet uppdagades i förra veckan.

– Vi har kommit överens om en summa pengar för att lösa likviditetsproblemen, säger Jan Engberg som är ordförande i Söderhamns tennissällskap.

Ingen telefon
Det var i början av förra veckan som Söderhamns tennissällskaps ordförande Jan Engberg anade att något var fel.

Mitt under ett möte så slutade telefonerna att fungera i tennishallen.

Knepiga ekonomiska turer
Föga har styrelsen anat vad en person i klubben med ekonomiskt ansvar sysslat med under ett par år. Mängder av märkliga ekonomiska transaktioner har ägt rum och sedan klubbens kanslist slutade i höstas så har inte tennisklubben betalat sina löpande räkningar.

Sammanlagt rör det sig om skulder på drygt en kvarts miljon, varav hälften redan är återbetalda.

Ingen polisanmälan
Den person som fifflat med ekonomin har lovat att gå in med pengar ur egen ficka för att lösa klubbens prekära situation. Därmed väljer man också att dra tillbaka polisanmälan om trolöshet mot huvudman.

– Det har vi lovat att göra och pratat med både åklagare och polis att det är okey att göra så, säger Jan Engberg.

Pim-Pim kommer
Mitt i klubbens mest dramatiska vecka någonsin så arrangeras också den största tävlingen för året, Påskserven, och Jan Engberg vill redan blicka framåt och vägrar låta ekonomin få förstöra festen.

– Vi ser ljuset i tunneln och det här är årets höjdpunkt.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se