Tisdagen 14 april 2009

Hoppas du har överlevt påskmat och alla dessa ägg för nu är det dags för ännu en vecka tillsammans med Morronskiftet. Och den här veckan är vårt tema inredning. Hur har du det själv där hemma? Har du en tanke med allt, varenda sak är placerad exakt efter din inredningsplan. Eller? Självklart så ska vi också tävla, vi kommer få höra Katarina Larsson och så fortsätter vår serie ”Klara, färdiga gå” som handlar om kropp och hälsa. Godmorgon!

Idag är det jag, Fredrik Lorenzoni, som står i studion i radiohuset i Eskilstuna. Till min hjälp har jag Katarina Larsson. Häng med oss fram till klockan tio och hör av dig under programmets gång med just dina tankar och funderingar. Godmorgon!

05.34 - Lyssnar på eko-nyheterna och funderar på om det inte är dags för morgonens första kopp kaffe.

05.35 - Har funderat färdigt. Det är dags!

06.15 - Morgonens väckning går till Nyköping och till 50-årige, Anders Wallin, som till vardags jobbar i telefonväxeln på länsstyrelsen i Nyköping. I mejlet som vi fått undrar personalen på diariet om Anders är lika pigg kvart över sex på morgonen som när han svarar i telefonen på jobbet. En nyvaken Anders fick i alla fall ett grattis!

06.25 - Den här veckan pratar vi inredning och allt som hör därtill i Morronskiftet. Hur är du själv på inredning? Bryr du om hur det ser ut där hemma? Eller på jobbet? Och får du bestämma själv? Eller är det ett evigt tjafsande så fort nåt ska köpas eller ändras? Hör av dig till oss vetja! Ring vår telefonsvarare: 016-16 16 16

06.47 - Dags för en väderprognos av Jonas Höglund på smhi.

Inte så mycket sol, lite mera moln men uppehållsväder. Tja, det får väl duga.

07.16 - Katarina Larsson har gett sig ut på Nyköpings gator för att ta pulsen på alla inredningsmänniskor som är ute så här tidigt. Hon träffar Helena Gustafsson som är ute med sin hund. Och hon har full koll på hur det ska se ut hemma.

07.39 - Dags att fortsätta vår serie ”Klara färdiga gå” som idag handlar om Eskilstunatjejen Elin Bandmann. Tillsammans med Gustav Lorenz ska hon ge sig ut på en lång cykelresa. I övermorgon lämnar dom Stockholm för att cykla 450 mil mot slutmålet Lissabon.

08.13 - Nu har vi fått besök av två inredare från Eskilstuna. Birgitta Örn och Tomas Stridh har firman Ordning och inreda och berättar lite om vad man ska tänka på, om det finns ful och fin inredning och så provar jag min fördom på Birgitta om att alla tjejer tycker att sladdar är fula.

08.40 - Dags för årtalstävlingen. Du får några ledtrådar och sen så ringer du hit så fort du tror dig veta rätt årtal. Dagens ledtrådar:

  • På Oscarsgalan får Miljondollarbebisen det finaste priset.
  • En svenska vinner Melodifestivalen. Fast ändå inte.
  • Marilyn Monroes exman dör.

Rätt svar: 2005

08.50 - Jag ringer upp socialdemokraten Daniel Danon från Flen som är initiativtagare till uppropet för tågförbindelsen Uven. Idag ordnas nämligen en regional budkavle till förmån för tågförbindelsen mellan Norrköping och Uppsala. Staten ska inte betala den längre och det är fel tycker han.

09.17 - Katarina Larsson har åkt hem till Pia Berg i Nyköping som har en egen målarfirma och kollar in hur hon har det och pratar målarfärg och inredning.

09.42 - Vi fortsätter vårt besök hemma hos Pia Berg i Nyköping tillsammans med Katarina Larsson.