Tisdag 14 april

Stökiga grundskoleelever stängs av

Bråkiga elever får en skriftliga varning och om eleven fortsätter är det avstängning som väntar, enligt regeringens förslag. Elever i Örebro är skeptiska men centerpartisten och riksdagsledamoten Sofia Larsen, försvarar förslaget och säger att avstängning ska användas i extrema fall.

Bättre arena för hockey i Örebro

Örebro Hockey har avancerat till allsvenskan, frågan är om Behrnarenan duger. Ordföranden för Örebro Hockey, Mikael Fahlander vill nu att politikerna ska satsa på en arena som fungerar och uppfyller de krav som ställs. Det är inte kommunens ansvar men man försöker hitta lösningar, menar Staffan Werme, folkpartist och ordförande för kommunstyrelsen i Örebro.

Byggnad anpassad till pedagogik

I Kumla byggs nu en förskola där byggnaden präglar den pedagogiska inriktningen och där ledorden är utforskande och delaktighet. Matildelunds förskola slå upp portarna i höst.

Laxå behöver statens hjälp

Efter rivningar av flera hundra lägenheter i Laxå för några år sedan står kommunen med en skuld på 40 miljoner kronor. Kommunalrådet, socialdemokraten Anna Eriksson hoppas på att staten ska hjälpa till med avskrivning av lånet.