Tisdagen den 14 april: Vi hälsar på i Skånes Fagerhult

Vad händer i Skånes Fagerhult en vanlig tisdag i april? Det ska Arena ta reda på idag när vi hälsar på det lilla samhället i Örkelljunga kommun. Bland annat ska vår reporter Richard Martinsson lyssna på kören som i eftermiddag har konsert på äldreboendet Solgården.

Redan på 80-talet kom den italienska slow food rörelsen som en motreaktion mot fastfood och stress. Ur det har det utvecklades något som kallas slowcity eller cittaslow, och detta vill Lotta Hedström (MP) fullmäktigeledamot i Tomelilla, att Österlen ska anamma.
  

Som vi berättade redan i torsdags så finns det en massiv kritik mot hur färdtjänsten fungerar i Ängelholms kommun.
Den ideella föreningen HIK Kick Off som andordnar fritidsakviteter för funktionshindrade hör till dem som drabbats.
Och problemen har varit så många att föreningen gjort en egen blankett som fylls i varje gång det inträffar en incident.

Allt för att man ska kunna bevisa för Skånetrafiken vad som hänt.

Och Lars Hellström, samordnare för serviceresor på Skånetrafiken, besvarade kritiken så här.

Automatsprutan är laddad och de blå skyddskläderna packade när fem vaccinationsteam rullar ut från Kristianstad på morgonen.

Det är dags för steg två i blåtunge-vaccinationerna - alla nyfödda kalvar och lamm ska vaccineras innan det är dags för grönbete.
Första stopp för veterinären Amanda Engmar är Andreas Arvidssons gård utanför Västra Karup.

Örkelljunga ska få ett nytt riktmärke. Ett sexvåningshus helt i trä ska byggas mitt i centrum och idag togs det allra första spadtaget.