Fotboll

Santos matchvinnare för J-Södra

Brassen Ricardo Santos lär få folk att gå på fotboll i Jönköping i vår. Han blev matchvinnare för Jönköpings Södra i 1-0-matchen mot Qviding och var matchens klart bästa spelare.

- Ricardo Santos är bra på allt, komplett. Dessutom är våra båda brassar ”goa” gubbar som kommit in socialt i gänget också, sade J-Södra-tränaren Olle Nordin.

Santos var inblandad i det mesta och var faktiskt nära att göra mål redan i andra minuten. Hans brassekompis Sacramento är skadad och var inte med.

Annars var chanserna jämnt fördelade i den första halvleken och den bästa chansen hade Qviding när Hannes Stiller kom helt ensam mot J-Södra-målvakten Mikael Axelsson.

- Ett mål där hade kunnat ge en annan matchbild, men idag mötte vi ett väldigt bra J-Södra. Vi var beredda på mycket kamp och ett långt spel och det behärskade de bättre än oss, sade Qvidingtränaren Lars Borgström.

Jensen utvisad

Qviding hade inte mycket att sätta emot i den andra halvleken och inte blev det bättre när mittbacken Joacim Jensen drog på sig sitt andra gula kort efter 60 minuters spel.

- Jag tycker vi hade ett övertag även innan utvisningen. Vi hade bättre kontroll på den andra halvleken än den första. Vi gjorde en stabil match rakt igenom, tyckte Olle Nordin.

Traditionens makt är stor. Det här var femte raka segern för J-Södra mot Qviding i Superettan.

- Det är helt klart så att vissa lag passar oss bättre, som Landskrona. Och vissa lag passar oss sämre, som J-Södra, sade Borgström.

Santos och Thelin svårstoppade

I Qviding var det egentligen bara Hannes Stiller som utmärkte sig och det var han som låg bakom Qvidings målchanser i första halvlek.

I J-Södra gjorde målvakten Mikael Axelsson samtidigt några avgörande räddningar på Stillers avslut.

Intressant att se i J-Södra var forwardsduon Ricardo Santos och Tommy Thelin. Santos lär få många rubriker, men ska någon framhållas så är det Thelin.

Ifjol hade han, precis som hela J-Södra, en tung säsong, men rollen som mer framspelare än avslutare lär passa Thelin bättre.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se