Just nu
  • Okontrollerad brand på Alléskolan i Åtvidaberg

Norrköping

Krysspremiär på nya Parken

Det blev oavgjort i mötet mellan IFK Norrköping och GIF Sundsvall. 2-2 slutade matchen på den ombyggda Idrottsparken. Efter en stark första halvlek pressades Norrköping tillbaka allt mer av gästerna i den andra.

– Som matchen utspelar sig tycker jag att vi får vara nöjda med den poängen. Vi blir tillbakapressade rejält på slutet, säger tränaren Göran Bergort.

Men han får mothugg från lagkaptenen Mikael Blomberg som inte alls var nöjd med en poäng.

– Det ska vi väl inte vara. Jag tycker vi för matchen, speciellt i första. Där ska vi avgöra. Men sen faller vi tillbaka längre och längre och då är Sundsvall tunga att möta.

Imad Khalili gjorde IFK:s båda mål. Han gav hemmalaget ledningen redan i nionde minuten. I stället kom sedan Sundsvalls kvittering i 55:e minuten genom Daniel Sliper. Bara två minuter senare kunde dock Khalili stötta in 2-1 när målvakten Fredrik Sundfors tappade bollen.

Med sex minuter kvar drog Norrköpings målvakt omkull Hannes Sigurdsson. Sigurdsson kunde sedan själv sätta 2-2-målet på straff.

– Vi måste bli mer trygga med bollen och klara av att hålla i den på deras planhalva när de öppnar upp slutet. Vi måste kunna ta ännu mer poäng och nyttja det konstgräs vi har här.

Efter två omgångar i superettan ligger IFK Norrköping på 12:e plats i tabellen.

Bosse Ohlsson
bo.ohlsson@sr.se
Mats Strandberg
mats.strandberg@sr.se

Matchfakta:
IFK Norrköping-Gif Sundsvall 2-2 (1-0)
1-0 Imad Khalili (9), 1-1 Daniel Sliper (53), 2-1 Imad Khalili (55), 2-2 Hannes Sigurdsson (84).

Publik: 5 227.