Elitserien speedway

Förlust för Lejonen i premiären

Det blev en brakförlust för regerande svenska mästarna Lejonen från Gislaved i premiären av elitserien. Vinst däremot för Vetlanda.

Piraterna visade ingen respekt för regerande svenska mästarna Lejonen i premiären av elitserien. Piraterna vann med 62-34. Banans kung var Antonio Lindbäck, som var tillbaka i eliten med besked.

Samtidigt som Lindbäck jublade lämnade Nicki Pedersen Motala bekymrad, hade mycket ont i en tumme som kan vara bruten.

Redan efter fyra heat i Motala hade Piraterna gjort ett megaryck, ledde 18-6. Stor del i det hade Antonio Lindbäck. Han matchades tufft från sin reservplats och hade så långt två heatsegrar och en andraplats bakom Robert Kosiecha. Både Lindbäck och hans lagkamrater fortsatte uppvisningen.

Efter sina fem heat hade Lindbäck fyra heatsegrar, en andraplats och ingen lejonförare hade lyckats besegra honom. Omkörningen av förre lagkamraten i Masarna Leigh Adams i det fjärde heatet var av yppersta världsklass. -Jag är nog mest nöjd med allt just nu, sade Lindbäck med ett stort leende på läpparna. -Jag känner en annan trygghet nu när jag jobbar med Tony Rickardsson. Upplägget är ett helt annat. Samtidigt är det viktigt att tänka på att det är mycket kvar av säsongen, fortsatte han.

Hos Lejonen fungerade bara Leigh Adams. Regerande världsmästaren Nicki Pedersen fick ihop åtta poäng på fem heat. Han blev utesluten i ett heat då han ansågs vållande till Damian Balinskis vurpa och han blev själv omkullkörd av Rafal Dobrucki. -Jag körde tufft på Balinski, han (Dobrucki) körde idiotiskt mot mig. Jag är rädd att tummen kan vara bruten, sade Pedersen och grinade illa samtidigt som han hade en stor ispåse för att kyla tummen.

Vetlanda vann 59-37 hemma mot Västervik sedan Jason Crump noterats för full pott på fem heat.

TT