Efter tre onsdagen den 29 april

I dag går Efter tre i dansens tecken, då det är världsdansdagen. Vi dansar vidare till hockeyns värld, där vi diskuterar det eventuella samarbetet med ryska ligan. Dessutom träffar vi Else Maj Pipping som är synskadad och inte längre får någon hjälp med att handla.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider ärcirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill,när du vill -

15.07: Direktrapport från landstingsfullmäktige. Vilka är de hetafrågorna för våra folkvalda som möte i dagarna två. Ulla Öhman på plats.

15.15: Dansens dag. Varifrån kommer den? Och varför ska man dansa?Danskonsulent förklarar och dansungdomar på plats i studion.

15.22: Mer dans. Vi stuffar på i Efter Tre.

15.38: Vem ska hjälpa synskadade att handla? Stopp på Hemköp i Härnösand sen butiken bytte chef för blinda Else Maj Pipping. Förut fick hon hjälp men nu har personalen inte tid längre.

15.45: Hemköps regionchef om varför Else Maj Pipping inte längre får någon hjälp i butiken.

15.52: Tjuvstart på veckans trädgårdstema. Anja Pärsson från en handelsträdgård i Timrå börjar packa en balkonglåda, och ger lite tips på vad som passar.

16.12: Bästa tipsen för balkonglådan, för dig som inte har någon trädgård. Vi har Eva Robild, med på telefon, Sveriges Radios egen expert på balkongodling. Gå in på Efter tre:s och mejla in dina frågor till Efter Tre.

16.18: Hur gick det med balkonglådan?

16.30: Länsnyheter

16.45: Kvartifemekot

17.05: Timrå IK och Modo hockey vill inte säga upp avtalet med Svenska Hockeyligan och vill stanna kvar i elitserien, till skillnad mot fem andra svenska lag, som satsar på ny liga tillsammans med ryska KHL. Vad är det som händer? Christer Jonasson reder ut begreppen. Vi hör också Christer Ericson, styrelseordförande i Timrå IK. (vi jagar också Anders Källström, styrelseordförande i Modo Hockey.)

17.15: Mer sportsnack med radiosportens Christer Jonasson. Om giffarnas match mot Mjällby ikväll, och om uppladningen inför Dragons - Solna i morgon i basketens slutspel.