
Fylld pannkaksrulle
Kock: Stina Algotson
Rullen kan varieras med olika fyllningar och serveras varm eller kall t ex som liten kvällsrätt, på buffébordet, som picknickmat eller som lunch. (29 april 2009)
4 portioner
- 2½ dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 25 g smör
Förslag på fyllning:
Gubbröra: fräst hackad lök, hackat hårdkokt ägg, hackad ansjovis, hackad dill och gräslök
Köttfärsröra: brynt köttfärs med lök, krossade tomater och örtkryddor
Smörfäst hel spenat och riven mozzarellaost
Smörfräst hel spenat och skivad rök lax
Skagenröra: crème fraiche, räkor, storkornig caviar eller löjrom, dill
Räkstuvning
Gör så här:
Förbered någon av fyllningsförslagen.
Sätt ugnen på 225o.
Blanda mjöl och salt och vispa i hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken samt äggen.
Lägg smöret i en långpanna. Hetta upp den i ugnen tills smöret smälter och börjar bli lätt brynt. Häll smeten i långpannan. Grädda strax under mitten i ugnen tills smeten har stelnat och pannkakan har fin färg, 20-25 min.
Stjälp upp pannkakan på ett bakplåts- eller smörpapper. Låt den svalna om fyllningen är kall och rätten ska serveras kall. Bred annars på varm fyllning och servera direkt. Man kan också förbereda rätten i god tid, strö över lite riven ost och gratinera den i 225o ugnsvärme ca 10 min innan den ska serveras.
Servera med bröd och en sallad.