Bollnäs

Full fart på arenaplanerna i Bollnäs

Arenagruppen i Bollnäs är full av entusiasm och sätter nu högsta fart på projektet att bygga en bandyhall sedan det blev klart att kommunen köper det gamla SJ-området i centrala Bollnäs.

– Vi är väldigt glada att kommunstyrelsen och kommunfullmäktige tog beslutet att köpa det här fantastiska området, säger Anders Åström som sitter med i arenagruppen.

Kommunfullmäktige i Bollnäs har beslutat att köpa SJ:s gamla verkstadsområde i centrala Bollnäs. 15 miljoner kronor kostar det och dessutom ska kommunen sanera området för 5 miljoner.

Jag och Anders Åström går runt på området och vid de gamla SJ-verkstäderna, där det numera är loppis på lördagar, kommer hallen hamna om visionen slår in.

Men först gäller det att få kommunen att tillåta ett hallbygge på marken, och det gäller inte bara att få med sig kommunen. En multiarena kostar flera miljoner att bygga och för det krävs det pengar.

Att kommunen nu har köpt marken gör det enklare för arenagruppen att få finansiärer till projektet, enligt Anders Åström.

– Absolut, det här var ju första steget och nu kan vi gå vidare till steg två.

Hur stora är förutsättningarna för att det kommer att finnas en bandyhall här i framtiden?

– Frågar du mig så tror jag att det finns jättestora förutsättningar för det här.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se