Kalmar

Annonsdrive för konkurrentens vara

Kriget mellan de stora elektronikjättarna har nu trappats upp ytterligare. Media Markt med varuhus i bland annat Kalmar annonserar ut varor, som konkurrenten El-giganten har köpt in, enbart för att locka till sig deras kunder.

Konsumentvägledaren Tomas Olofsson tycker att det nu har gått för långt.

- Mitt spontana intryck är att man ägnat sig åt vilseledande marknadsföring, säger Tomas Olofsson.

I annonsen vill Media Markt sälja en tvättmaskin av märket Electrolux. När man ser på annonsen ser det ut som vilken annons som helst, men när konsumenter som Sveriges Radio Kalmar talat med besökt Media Markt har de istället fått svaret att det bara finns ett demoexemplar av tvättmaskinen. Istället har kunden blivit erbjuden att köpa en liknande maskin.

Enligt Anders Edholm pressansvarig på Electrolux, så har Media Markt inte köpt in några tvättmaskiner av det här märket från dem.

Flera Media Markt-varuhus som Sveriges Radio Kalmar ringt till uppger samma sak, att det bara finns ett exemplar utav maskinen.

Enligt en försäljare på Media Markt, så har man annonskampanjen, som han uttrycker det enbart för att djävlas med El-giganten, och erbjuder istället en annan tvättmaskin. Media Markts varuhuschef i Kalmar, Patrik Holmberg, säger till Sveriges Radio Kalmar att dom jobbar med marknadsföring på deras sätt, och man gör allt för våra kunder.

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se