BORÅS

Trappen hotas av stängning

Den kommunala restaurangen Trappen i Borås lockar dagligen ett 50-tal gäster och det räcker inte för att täcka kostnaderna. Nu kan restaurangen Trappen komma att stängas.

Det är ledningen för Centrums kommundel som föreslagit en stängning, något som får de flesta besökarna att reagera. En av dem är Elsie Johansson.

– Det tycker jag inte om. Det behövs ett sådant här ställe i centrala stan, säger Elsie Johansson.

Kommundelens kostnader för Trappen är 330 000 kronor per år plus ytterligare 630 000 om man kan säga upp hyreskontraktet. Sammanlagt alltså nästan en miljon om året i driftskostnad.

Man ligger just nu i konflikt med fastighetsägaren om den renovering som skedde förra sommaren och som ledde till en tre månader lång stängning, då Trappen förlorade många av sina stamgäster.

Lunchpriset för gästerna är 49 kronor. Det skulle behöva ligga på 160 kronor för att täcka kostnaderna, säger den ansvarige politikern, Moderaternas kommundelsordförande, Mikael Romild.

– Man kan säga att kommunen sponsrar den här restaurangen, och de som äter där, med mycket pengar och det har vi inte råd med i de här tiderna, säger Mikael Romild.

Bo Thorin
033 - 17 75 62
bo.thorin@sr.se