Piratpartiet på väg in i EU?

Jag satte morgonkaffet i halsen när jag läste att piratpartiet hade 5,1 procent, näst störst bland 18 till 29-åringar, enligt Synovates första EU-valsmätning.

För det första tror jag inte på ett enfrågeparti som piratpartiet. För det andra så förstår jag inte filosofin bakom att inte anse att man behöver betala för en bok man vill läsa eller en skiva som man vill kunna lyssna på om och om igen.

Det är ju någon annan som har lagt ner stort arbete för att tillverka detta verk och bara för att tekniken finns där så anser jag inte att piratkopiering är något annat än stöld.

Värst tycker jag bristen på respekt är om vad som är mitt och ditt och hur den nya tekniken kan tillåtas vara ett verktyg för att göra sånt man inte skulle gjort annars däribland stjäla saker.

Många politiker har jag hört ursäkta piratkopierarnas beteende med att de i första hand jagar de som fildelar i storskala. Det tycker jag inte heller är ett bra sätt att resonera på då stöld måste vara fel oavsett om du tar en vara utan att betala för den eller om du tar tio.