Södertälje

Män dömda till fängelse för våldtäkter

Sex unga män dömdes på torsdagen till fängelse av Södertälje tingsrätt för inblandning i två olika gruppvåldtäkter mot unga flickor. En av flickorna var bara tolv år när övergreppen skedde.

Tre av männen döms för grov våldtäkt mot barn till fängelsestraff på mellan ett och ett halvt år och fyra år. De döms för våldtäkt mot barn eftersom tingsrätten anser att de känt till flickans låga ålder och att brottet är att betrakta som en gruppvåldtäkt.

Våldtäkten mot flickan inträffade 2007, då männen träffade flickan på T-centralen i Stockholm. Hon berättade för dem att hon rymt hemifrån och de erbjöd henne en bussbiljett till Södertälje. Några timmar senare våldtog de henne i ett vindsrum i stadsdelen Ronna.

Den andra våldtäkten som rättegången gällde inträffade för ett par månader sedan, då en ung flicka blev våldtagen och hennes väninna sexuellt ofredad. Två män döms för våldtäkt mot flickan till fängelse i fyra år. En man, som också var inblandad i våldtäkten mot 12-åringen, döms för sexuellt ofredande mot väninnan. Ytterligare en man döms för grovt sexuellt tvång i samband med våldtäkten till åtta månaders fängelse.

Förutom fängelsestraffet dömdes männen att betala höga skadestånd till flickorna.