Borås

Linnémarschen blir internationell

Nästa helg är det dags för den 33:e upplagan av Linnémarschen - Sveriges största vandringsarrangemang med över 3000 deltagare. Arrangören hoppas på en internationell lansering och därför blir årets evenemanget något av ett eldprov, säger Thomas Krafft i Hestra IF.

För åtta år sedan höll 25-åringen Linnémarchen på att självdö: arrangörerna hade svårt att lansera den drygt fyra mil långa vandringen från Alingsås till Borås, de allt äldre deltagarna blev färre och färre. Men istället för att avveckla, stöpte man om evenemanget, förenklade logistiken och flyttade till exempel starten till Hestrastugan och därefter till Borås Arena.

– Dessutom utökades antalet leder med flera kortare och barnvänligare alternativ, säger en av de som är engagerade i Linnemarchen, Thomas Krafft från idrottsföreningen Hestra IF.

Linnémarschen är redan Sveriges största vandringsarrangemang - förra året med över 3 000 deltagare. Men Thomas Krafft säger att man siktar högre än så - att göra Borås till en vandringens stad. Därför blir årets upplaga något av ett eldprov då representanter från det internationella vandringssällskapet IML kommer hit för att se om Borås lever upp till kraven.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se