Bilar är potentiella mordvapen

Firandet av Drottningen av Holland kom av sig när en bil körde rakt in i en folkmassa. Enligt medier ska detta agerande ha varit medvetet och riktat mot drottningen och den buss hon färdades i.

Det är oklart hur många som skadats eller dödats men uppemot fyra personer befaras ha dött till följd av massakern. Jag tycker att det verkar bli allt vanligare att det här händer. För några veckor sedan varnades jag via radion om att en bilist körde i fel riktning på motorvägen. Det senare måste nog tillskrivas medicinsk förvirring eller ett självmordsförsök. Ofta hör vi också hur bilister av ”oklar anledning” hamnar på fel sida av vägen. Jag misstänker att anledningen inte är så oklar utan jag har enligt rykten hört att det är ganska känt inom sjukvården att det är vanligare än vi tror att det är så här självmordskandidater väljer att avsluta sina liv och ta andra med sig in i döden.

Till detta ska också räknas de som kör rattonyktra. Jag har full förståelse för att alkoholism är en sjukdom men att gå från en överkonsumtion till att sätta sig bakom ratten och bli en livsfara tycker jag är ett långt steg att ta och inte kan bortförklaras på något sätt.

Jag älskar att köra bil. Förr i tiden kunde jag inte hälsa på mina vänner eftersom de bor långt ifrån mig och med min rullstol var det bökigt att ta sig någonstans med tåg eller taxi. Jag skulle dessutom behöva planera min resa flera veckor i förväg. Men det första jag gjorde när jag fick mitt körkort var att sätta mig i bilen och åka till mina vänner i Halmstad. Jag ska ärligt talat säga att jag sällan tänker på de faror jag som bilförare utsätter mig för i trafiken. Jag försöker köra så bra jag kan och jag har aldrig råkat ut för något. Men jag behöver bara öppna tidningen eller sätta igång radion för att förstå att det finns människor som borde endast vara förpassade till gångbanor.

Jag vill med detta tacka för att jag fick blogga för er under vecka 18 och säga att ni ska ta hand om er i sommartrafiken – och hjälpa varandra.