Sveriges Radio renodlar utbudet i Stockholm - en språkkanal och en musikkanal

Den 11 maj förändras Sveriges Radios kanalutbud i Stockholm. P2 blir en renodlad musikkanal samtidigt som P6 blir kanalen för program på andra språk än svenska.

Förändringen innebär att musikälskare i Stockholm får möjlighet att lyssna på klassisk musik, nutida konstmusik, jazz, folk- och världsmusik 24 timmar om dygnet på frekvensen 96,2 MHz.

- De många musikintresserade har länge efterfrågat en renodlad seriös musikkanal. Nu kan vi förverkliga det på FM-bandet i Stockholm, säger kanalansvariga Elle-Kari Höjeberg.

För dem som föredrar andra lyssningsalternativ än FM-radio finns P2 Musik också på webben.

P6 på frekvensen 89,6 MHz i Stockholm samlar alla program på andra språk än svenska. Det innebär att programmen från SR International på minoritets- och invandrarspråk, SR ameradion och SR Sisuradio som idag sänds i P2 flyttas till P6. Dessutom sänds utbud från Utbildningsradion (UR) och tablån fylls ut med flödande musik från SR Världen.

Kanalen utökas med repriser från de regionala sändningarna på samiska och med en timme finsk sändning på lördagar. För första gången kommer Sveriges Radios program på vitryska höras på FM-bandet. P6 finns också på webben.

- Det har varit besvärligt för den som vill höra program på sitt modersmål att behöva kryssa mellan flera olika kanaler, säger Elle-Kari Höjeberg.

- Genom att samla de olika språksändningarna för Stockholmslyssnarna i P6, och samtidigt renodla P2 till en musikkanal, skapar vi tydlighet som gagnar alla lyssnare.

För mer information:
sverigesradio.se  eller kontakta:

Elle-Kari Höjeberg, kanalansvarig P2
08-784 48 67

Viktoria Rinkous, presskontakt
08-784 18 10

SR International sänder program på albanska, arabiska, assyriska/syrianska, bosniska/kroatiska/serbiska, engelska, kurdiska (både syd- och nordkurdiska), persiska, romani, ryska, somaliska, vitryska samt tyska på webben.

SR Sisuradio sänder program på finska, finlandssvenska och tornedalsfinska.

SR Sameradion sänder program på samiska och svenska.