Söderhamn

Hamnaskolan jagar elever

I torsdags skulle beskedet komma om det blir en ny friskola i Söderhamn i höst. Men ledningen för den nya Hamnaskolan jagar fortfarande febrilt efter de sista eleverna för att kunna starta verksamheten.

Det är bråda dagar för Hamnaskolans lärare som måste fatta ett beslut den här veckan om de ska starta en ny friskola i Söderhamn.

– Vi sitter just nu och räknar nu och försöker få ihop det på något vis, säger rektor Britt Holmgren-Larsson.

Hur många elever har ni i dagsläget?

– 73 elever och vi behöver minst 100 för att vara på den säkra sidan.

Det räknas febrilt kring köksbordet hemma hos rektor Britt Holmgren-Larsson. Egentligen skulle alla de föräldrar som anmält sina barn till den nya friskolan ha fått besked den sista april. Men ledningen försöker vinna både tid och elever genom att dra ut på beslutet.

Nya anmälningar varje dag
Och som tur är har de flesta lärare fått respit i ytterligare några dagar från sina nuvarande arbetsgivare. Enligt Britt Holmgren-Larsson så trillar det in anmälningar varje dag, men många väljer också att vänta tills de ser att den nya skolan blir av.

Hamnaskolan är för elever i årskurserna 4-9 och har specialinriktning på språk och estetiska ämnen. Etableringen sker i Vågbro och klasserna kommer max att innehålla 20 elever.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se