Callne & co; den här veckan med Jonas Nuldén

En jämställdhetsivrare skulle kanske inte bli helt nöjd över genusfördelningen i morgonstudion tisdagen den 5 maj. Men jag själv är i alla fall väldigt nöjd över mina gäster: Kjell-Albin Abrahamsson, SR:östeuropakorrespondent samt Thomas Bodström, Sveriges förre justitieminister. Till listan kan vi lägga Jonas Nuldén, EU-informatör som blir mitt stadiga sällskap under denna Europa-vecka.

En virvelvind passerade studion, personifierad av Thomas Bodström. Fyrabarnspappa, numer pinsam fotbollsspelare (enligt hans barn), ordförande i justitieutskottet, advokat och författare. Knepet heter enligt egen utsago rastlösthet och glädje.

Hans bok kan jag rekommendera till alla som gillar en effektivt berättad deckare med hög trovärdighetsfaktor, då det handlar om inblick i juridikens värld. Den tredje är redan på gång och då ser jag ju särskilt fram emot den romantiska utvecklingen i serien, trots att jag inte kan uttala mig med samma säkerhet om trovärdighetsfaktorn.

Trovärdighet kan man väl även säga att Kjell-Albin Abrahamssons karaktäristiska stämma signalerar. Han är just nu på ”Europa-turné” i Norrbotten som föreläsare och moderater då det handlar om diskussion och debatt om EU, inför parlamentsvalet.

Min - och kanske din också - kunskapsresa då det handlar om EU fortsätter imorgon. Det gäller ju att nyttja Jonas Nuldéns kompetens - imorgon ser jag fram emot att sätta mig in i Lissabon-fördraget. Tro det om du vill.

Lena