Stålbit i revbenspjäll från Skaraborg

En familj i Dalsland fick bitar av stål i munnen när de skulle äta kött producerat i Skaraborg.  Det var Åke och Eva Lindén från Åmål som skulle äta färdigkryddat revben från företaget Skaraborgs chark och fågel i Skara. Men de fick en chock.

Åke och Eva Lindén från Edsleskog köpte färdigkryddade revben i en affär i Åmål. Och fick sitt livs skräckupplevelse när det gäller mat.

Deras 21-årige som skulle gnaga loss kött på revbenet och fastnade på något. Det visade sig vara en stålbit ungefär lika stor som ett rakblad.

– Min pojk började gnaga, och rätt vad det var så tog han ut det där. Han hade ju bitit i det där. Matlusten försvann väl en hel del, säger Åke Lindén.

Åke Lindén säger att han är bestört över fyndet och han vill varna andra som köpt revben från samma tillverkare den senaste tiden. 

– En har ju hört talas om det här så länge nu, det finns i både det ena och det andra. Men man trodde ju aldrig att vi skulle få det där. Vad hade hänt om det hade gått illa?

Åke Lindén har lämnat revbensbiten vidare till affären Eurocash, som ännu inte vill kommenterar händelsen. historien. Inte heller tillverkaren Skaraborgs chark och fågel i Skara vill kommentera fyndet ännu, utan uppger att de startat en utredning.