Norrköping

Väpnat rån i Hageby centrum

Uppdaterad kl 13:33

Den bil som användes vid det väpnade rånet mot två väktare i Hageby centrum har nu påträffats i ett parkeringshus på Lidaleden i närheten av köpcentrat.

- Våra kriminaltekniker håller just nu på att gå igenom bilen, säger Sofia Karlsson vid polisen i Östergötland.

Det var två väktare som utsattes för rånet i Hageby centrum när de skulle fylla på bankomaterna inne i köpcentrat. De överfölls av två beväpnande och maskerade män. Rånarna ska också ha avlossat flera skott inne i byggnaden innan de försvann från platsen i en Volvo V70. Fordonet hittades en stund senare i ett garage vid Lidaleden.

– Våra kriminaltekniker håller just nu på att gå igenom bilen, säger Sofia Karlsson vid polisen i Östergötland.

Sandra Ählström och Jenny Hammami satt och fikade i köpcentrumet när de plötsligt hörde en knall:

– Rätt som det är hör vi ett pistolskott och rånarna kommer nerför rulltrappan och pressar in väktarna i deras lilla rum. De får två väskor som de tar med sig uppför rulltrappan igen, berättar Sandra Ählström.

De båda vittnena beskriver hur rånarna såg ut:

– De var maskerade med gasmask, solglasögon och peruker och hade flourecerande kläder precis som byggjobbare har, så först reagerar man inte eftersom det finns många byggjobbare här med sådana kläder, utan det är när man hör skottet som man inser att nåt håller på att hända.

Jenny Hammami beskriver sina tankar när hon hörde pistolskottet:

– Man tänker att sin sista stund är kommen och vill bara härifrån, men man vågar inte göra nåt, berättar hon.

Hela köpcentrumet har utrymts och ett stort polispådrag söker just nu efter de båda rånarna. En helikopter har också kallats in och de omkringliggande polisdistrikten är larmade.

Om rånarna kom över några pengar är ännu oklart.

Läs även:

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Christina Turesson
christina.turesson@sr.se