Skellefteå

Krav på högre lön till glesbygdsläkare

Läkare i glesbygd borde ha högre lön än de i stan menar Skellefteåbor. I morgon ska allmänheten få säga sin mening om vilka förbättringar som behövs inom vården för att öka patientsäkerheten.

Genom att ge läkare i glesbygd mer betalt skulle de kanske stanna betydligt längre och det skulle vara bättre för patienterna menar pensionärs- och patientorganisationerna.

Seminariet anordnas av Läkemedelskommittén där Jan-Erik Ögren är sekreterare

– Om patienterna kände sin läkare bättre skulle de också känna sig tryggare. Kanske kunde det också innebära att det sparas på läkemedel i högre utsträckning säger Jan-Erik Ögren. För om läkaren känner patienten bättre kan det ibland gå att vänta med en medicin förklarar han.

I morgon är det alltså dags för alla som upplever att vården kan bli bättre att få säga sitt i Skellefteå. Det handlar om allt ifrån hur avdelningarna på lasarettet fungerar till hur lätt det är att få en besökstid samma dag.

– Med tanke på vad att vi dagligen får höra om fel som görs och besparingar som drabbar folk så är en sådan här dag ett måste säger Jan-Erik Ögren.