Eskilstuna

Lång kö för SM-finalbiljetter

Det är handbollshysteri i Eskilstuna. Närmare 200 personer köade utanför Cityhuset i Eskilstuna för åtråvärda SM-finalbiljetter till Globen på lördag. En lång kö slingrade utmed Drottninggatan. Patrik Andersson, som följt Guif under många år, var på plats utanför varuhuset efter midnatt.

Patrik Andersson och hans kompis har bytt av varandra under den kyliga natten. En solstol står uppställd strax utanför varuhusets glasdörrar.

– Man har inte så mycket att välja på om man vill ha biljetter. Fast det kom ju inga folk förrän vid sex så det var en liten miss, man hade inte behövt vara här klockan halv ett, säger Patrik Andersson.

Biljetterna släpptes klockan 10 på onsdagsförmiddagen på två platser i Eskilstuna, i Skiftinge och i centrala Eskilstuna. I biljettkassan i Skiftinge fanns omkring 180 biljetter och i centrum omkring 200 biljetter. 

Enligt biljettförsäljarna kommer fler biljetter komma in under dagen och resten av veckan. Guif har haft daglig kontakt med Svenska Handbollsförbundet på jakt efter fler biljetter.
Åtta frivilliga har ringt runt till 60 handbollsklubbar och mejlat 200 klubbar om biljetter. Jakten på biljetter fortsätter under veckan.

Köande som blev utan biljetter på onsdagen fick skriva upp sina namn på en lista för att få förtur till de biljetter som droppar in i efterhand.

Patrik Andersson började jaga biljetter ganska sent, först efter att Guif blev klart för final i söndags när laget vann mot Sävehof.

– Jag vill ju åka upp samtidigt som alla Guif-fans, inte sitta var som helst i Globen som alla andra får göra som har köpt biljetter innan, säger Patrik Andersson.

Men nu är du i alla fall garanterad en biljett.

– Ja, får jag inte biljett så river jag varuhuset nu, säger Patrik Andersson.

I kön utanför Cityvaruhuset i Eskilstuna finns också Johanna Modin, Isabelle Henriksson, Samire Krasnici och Amanda Pettersson. De har själva spelat handboll sedan de var små och tänker inte missa finalen i Globen. Gänget har suttit på filtar på trottoaren sedan tio i sju på morgonen. Egentligen skulle de ha varit i skolan, men idag har de valt att skippa idrottslektionen.

– Vi kände att det här var lite viktigare, säger de.

Vad tror ni då om lördagens final?

– Vi vinner.

Petra Levinson
petra.levinson@sr.se