Norrköping

Spåren upphör i Smedby

Uppdaterad version 14:47
Polisen är nu säker på att de två personer som rånade två väktare i Hagebycentrum igår flydde från platsen på en gångväg under E22 vid Lidaleden. Men där efter tar spåren slut.

– Vi vet att det är två gärningsmän som genomför rånet och två gärningsmän som flyr i en bil efteråt. I normalfallet kan det finnas fler gärningsmän som kan ha befunnit sig i eller utanför Hageby centrum. Men det är ingen som vi lokaliserat än, säger Thomas Månsson på Norrköpingspolisen.

Rånarna finns på bild. Polisen har säkrat bilder från flera butikers övervakningskameror och dessutom har minst en privatperson filmat rånet med sin mobiltelefon.

Polisen önskar nu fortsatt hjälp med tips på mopeder och kläder som använts vid rånet, båda kan ha färgfläckar från värdeväskorna.

--Det sista vi vet nu är att rånarna ställde sin flyktbil på ett parkeringsdäck på Lidaleden. Därefter har vi ingen uppgift om vart de tagit vägen. Vi är rätt säkra på att de lämnat parkeringen på moped men har inga säkra uppgifter på att det är så, säger Thomas Månsson.

Polisen rubricerar gärningen som grovt rån, men det är ännu oklart om rånarna fick med sig några pengar.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se